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https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9551
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
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dc.contributor.author | Galante, Micaela | es |
dc.contributor.author | Boeris, Valeria | es |
dc.contributor.author | Álvarez, Estela | es |
dc.contributor.author | Risso, Patricia H. | es |
dc.date.accessioned | 2020-03-13T20:36:20Z | - |
dc.date.available | 2020-03-13T20:36:20Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.citation | Galante, M. et al. Microstructural and textural properties of rennet-induced milk protein gel : effect of guar gum [en línea]. International Journal of Food Properties. 2017, 20:sup3. doi:10.1080/10942912.2017.1375513 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9551 | es |
dc.identifier.issn | 1094-2912 (impreso) | - |
dc.identifier.issn | 1532-2386 (online) | - |
dc.identifier.uri | https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9551 | - |
dc.description.abstract | Abstract: The knowledge of the effect of polysaccharide addition on the textural properties of milk protein gels is important for foodstuff engineering design. Therefore, the microstructure, texture, and water-holding capacity of rennet-induced milk protein gel with and without the addition of different concentrations of guar gum (GG) were determined. It was found that the presence of GG changed the microstructure of rennet-induced milk gel. The addition of a GG concentration higher than 0.075% w/v led to a discontinuous protein network. Changes in the structure of the gel samples are reflected in the texture perception and their capability of water retention. When a limit GG concentration of 0.15% w/v was exceeded, a very weak gel sample was obtained. The results demonstrated that different milk protein gel microstructures can be created by the addition of different concentrations of GG. | es |
dc.format | application/pdf | es |
dc.language.iso | eng | es |
dc.publisher | Taylor & Francis | es |
dc.rights | Acceso abierto | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ | * |
dc.source | International Journal of Food Properties. 2017, 20:sup3 | es |
dc.subject | PROTEINAS | es |
dc.subject | LECHE | es |
dc.subject | TEXTURA | es |
dc.subject | GOMA GUAR | es |
dc.subject | CUAJO | es |
dc.title | Microstructural and textural properties of rennet-induced milk protein gel : effect of guar gum | es |
dc.type | Artículo | es |
dc.identifier.doi | 10.1080/10942912.2017.1375513 | - |
uca.disciplina | INGENIERIA EN ALIMENTOS | es |
uca.issnrd | 1 | es |
uca.affiliation | Fil: Galante, Micaela. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Galante, Micaela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Boeris, Valeria. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química Física. Área Fisicoquímica; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Boeris, Valeria. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Química e Ingeniería del Rosario; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Boeris, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Álvarez, Estela. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Álvarez, Estela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Risso, Patricia H. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Risso, Patricia H. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Risso, Patricia H. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina | es |
uca.version | publishedVersion | es |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | en | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Química e Ingeniería del Rosario | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Investigación Institucional | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Química e Ingeniería del Rosario | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Investigación Institucional | - |
crisitem.author.dept | Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-2978-6743 | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Facultad de Química e Ingeniería del Rosario | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Facultad de Química e Ingeniería del Rosario | - |
Aparece en las colecciones: | Artículos |
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Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
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