Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9551
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorGalante, Micaelaes
dc.contributor.authorBoeris, Valeriaes
dc.contributor.authorÁlvarez, Estelaes
dc.contributor.authorRisso, Patricia H.es
dc.date.accessioned2020-03-13T20:36:20Z-
dc.date.available2020-03-13T20:36:20Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationGalante, M. et al. Microstructural and textural properties of rennet-induced milk protein gel : effect of guar gum [en línea]. International Journal of Food Properties. 2017, 20:sup3. doi:10.1080/10942912.2017.1375513 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9551es
dc.identifier.issn1094-2912 (impreso)-
dc.identifier.issn1532-2386 (online)-
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9551-
dc.description.abstractAbstract: The knowledge of the effect of polysaccharide addition on the textural properties of milk protein gels is important for foodstuff engineering design. Therefore, the microstructure, texture, and water-holding capacity of rennet-induced milk protein gel with and without the addition of different concentrations of guar gum (GG) were determined. It was found that the presence of GG changed the microstructure of rennet-induced milk gel. The addition of a GG concentration higher than 0.075% w/v led to a discontinuous protein network. Changes in the structure of the gel samples are reflected in the texture perception and their capability of water retention. When a limit GG concentration of 0.15% w/v was exceeded, a very weak gel sample was obtained. The results demonstrated that different milk protein gel microstructures can be created by the addition of different concentrations of GG.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.publisherTaylor & Francises
dc.rightsAcceso abierto*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/*
dc.sourceInternational Journal of Food Properties. 2017, 20:sup3es
dc.subjectPROTEINASes
dc.subjectLECHEes
dc.subjectTEXTURAes
dc.subjectGOMA GUARes
dc.subjectCUAJOes
dc.titleMicrostructural and textural properties of rennet-induced milk protein gel : effect of guar gumes
dc.typeArtículoes
dc.identifier.doi10.1080/10942912.2017.1375513-
uca.disciplinaINGENIERIA EN ALIMENTOSes
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: Galante, Micaela. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica; Argentinaes
uca.affiliationFil: Galante, Micaela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Boeris, Valeria. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Departamento de Química Física. Área Fisicoquímica; Argentinaes
uca.affiliationFil: Boeris, Valeria. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Química e Ingeniería del Rosario; Argentinaes
uca.affiliationFil: Boeris, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Álvarez, Estela. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica; Argentinaes
uca.affiliationFil: Álvarez, Estela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Risso, Patricia H. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica; Argentinaes
uca.affiliationFil: Risso, Patricia H. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Risso, Patricia H. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentinaes
uca.versionpublishedVersiones
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
crisitem.author.deptFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.deptDepartamento de Investigación Institucional-
crisitem.author.deptFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.deptDepartamento de Investigación Institucional-
crisitem.author.deptConsejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
crisitem.author.orcid0000-0002-2978-6743-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
Aparece en las colecciones: Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
influencedifferent-air-drying.pdf1,04 MBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro sencillo del ítem

Visualizaciones de página(s)

182
comprobado en 23-abr-2024

Descarga(s)

226
comprobado en 23-abr-2024

Google ScholarTM

Consultar


Altmetric


Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons