Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9793
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
---|---|---|
dc.contributor.author | Galante, Micaela | es |
dc.contributor.author | Boeris, Valeria | es |
dc.contributor.author | Risso, Patricia H. | es |
dc.date.accessioned | 2020-04-23T21:33:53Z | - |
dc.date.available | 2020-04-23T21:33:53Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Galante, M., Boeris, V., Risso, P.H. Evaluation of the effect of Gleditsia amorphoides gum on the properties of rennet-induced milk protein gels [en línea]. International Dairy Journal. 2019, 97. doi:10.1016/j.idairyj.2019.06.008 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9793 | es |
dc.identifier.issn | 0958-6946 (impreso) | - |
dc.identifier.issn | 1879-0143 (online) | - |
dc.identifier.uri | https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/9793 | - |
dc.description.abstract | Abstract: The study and characterisation of food gels obtained from phase-separated systems has gained interest since a wide variety of gel structures and textures can be developed. In this study, the phase and rheological behaviour of milk protein/espina corona gum (MP/ECG) mixtures were evaluated. These mixtures presented a segregative phase separation and a rheological behaviour proportional to the ECG concentration. Microstructural analysis, textural parameters and water-holding capacity of gels obtained from MP/ECG mixed systems using rennet as gelling agent were determined. At high ECG concentrations (≥0.05%, w/v), the gel microstructure changed from a coarse strand to a bicontinous microstructure. Such microstructural changes affected the textural parameters, firmness and break point, and the water-holding capacity of the gels. The results obtained in this work could be explained by the interplay between the segregative interaction of the biopolymers and the rennet-induced gelation rate. | es |
dc.format | application/pdf | es |
dc.language.iso | eng | es |
dc.publisher | Elsevier | es |
dc.rights | Acceso abierto. 12 meses de embargo | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ | * |
dc.source | International Dairy Journal. 2019, 97 | es |
dc.subject | GELES ALIMENTICIOS | es |
dc.subject | CUAJO | es |
dc.subject | PROTEINA DE LECHE | es |
dc.title | Evaluation of the effect of Gleditsia amorphoides gum on the properties of rennet-induced milk protein gels | es |
dc.type | Artículo | es |
dc.identifier.doi | 10.1016/j.idairyj.2019.06.008 | - |
uca.disciplina | INGENIERIA EN ALIMENTOS | es |
uca.issnrd | 1 | es |
uca.affiliation | Fil: Galante, Micaela. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Galante, Micaela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Boeris, Valeria. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Química e Ingeniería del Rosario; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Risso, Patricia H. Universidad Nacional del Rosario. Facultad de Ciencias Veterinarias; Argentina | es |
uca.version | acceptedVersion | es |
item.grantfulltext | open | - |
item.languageiso639-1 | en | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Química e Ingeniería del Rosario | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Investigación Institucional | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Química e Ingeniería del Rosario | - |
crisitem.author.dept | Departamento de Investigación Institucional | - |
crisitem.author.dept | Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-2978-6743 | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Facultad de Química e Ingeniería del Rosario | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Facultad de Química e Ingeniería del Rosario | - |
Aparece en las colecciones: | Artículos |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
evaluation-effect-gleditsia-amorphoides.pdf | 1,4 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir | |
thumb.jpg | 1,17 MB | JPEG | Visualizar/Abrir |
Visualizaciones de página(s)
159
comprobado en 30-abr-2024
Descarga(s)
256
comprobado en 30-abr-2024
Google ScholarTM
Consultar
Altmetric
Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons