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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorLópez, Débora Nataliaes
dc.contributor.authorGalante, Micaelaes
dc.contributor.authorRobson, Maríaes
dc.contributor.authorBoeris, Valeriaes
dc.contributor.authorSpelzini, Daríoes
dc.date.accessioned2019-07-03T16:24:10Z-
dc.date.available2019-07-03T16:24:10Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationLópez D. N., et al. Amaranth, quinoa and chia protein isolates : physicochemical and structural properties [en línea]. Postprint del artículo publicado en: International Journal of Biological Macromolecules. 2018, 109. doi:10.1016/j.ijbiomac.2017.12.080. Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/8367es
dc.identifier.issn0141-8130 (impreso)-
dc.identifier.issn1879-0003 (online)-
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/8367-
dc.description.abstractAbstract: An increasing use of vegetable protein is required to support the production of protein-rich foods which can replace animal proteins in the human diet. Amaranth, chia and quinoa seeds contain proteins which have biological and functional properties that provide nutritional benefits due to their reasonably well-balanced aminoacid content. This review analyses these vegetable proteins and focuses on recent research on protein classification and isolation as well as structural characterization by means of fluorescence spectroscopy, surface hydrophobicity and differential scanning calorimetry. Isolation procedures have a profound influence on the structural properties of the proteins and, therefore, on their in vitro digestibility. The present article provides a comprehensive overview of the properties and characterization of these proteins.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.publisherElsevieres
dc.rightsAcceso abierto. 1 año de embargoes
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es
dc.sourcePostprint del artículo publicado en International Journal of Biological Macromolecules 2018;109es
dc.subjectPROTEINAS VEGETALESes
dc.subjectQUINOAes
dc.subjectAMARANTOes
dc.subjectCHIAes
dc.subjectAISLAMIENTOes
dc.titleAmaranth, quinoa and chia protein isolates : physicochemical and structural propertieses
dc.typeArtículoes
uca.pathFacultad de Química e Ingeniería del Rosario|Artículoses
uca.disciplinaINGENIERIAes
uca.filename/home/data-uca-generic/folder_facultad/varios/amaranth-quinoa-chia-protein/metadata.xmles
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: López Débora. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica, Departamento de Química Física; Argentinaes
uca.affiliationFil: Lópéz, Débora. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Galante, Micaela. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica, Departamento de Química Física; Argentinaes
uca.affiliationFil: Galante, Micaela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Galante, Micaela. Universidad Católica Argentina. Facultad de Química e Ingeniería del Rosario; Argentinaes
uca.affiliationFil: Robson, María. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Idiomas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Boeris, Valeria. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica, Departamento de Química Física; Argentinaes
uca.affiliationFil: Boeris, Valeria. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Boeris, Valeria. Universidad Católica Argentina. Facultad de Química e Ingeniería del Rosario; Argentinaes
uca.affiliationFil: Spelzini, Darío. Universidad Nacional de Rosario. Facultad de Ciencias Bioquímicas y Farmacéuticas. Área Fisicoquímica, Departamento de Química Física; Argentinaes
uca.affiliationFil: Spelzini, Darío. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Spelzini, Darío. Universidad Católica Argentina. Facultad de Química e Ingeniería del Rosario; Argentinaes
uca.date.embargoend2020-05-01-
uca.versionacceptedVersiones
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
crisitem.author.deptFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.deptDepartamento de Investigación Institucional-
crisitem.author.deptConsejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
crisitem.author.deptFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.deptDepartamento de Investigación Institucional-
crisitem.author.deptFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.deptDepartamento de Investigación Institucional-
crisitem.author.deptConsejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
crisitem.author.deptFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.deptDepartamento de Investigación Institucional-
crisitem.author.deptConsejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
crisitem.author.orcid0000-0002-9309-2703-
crisitem.author.orcid0000-0002-2978-6743-
crisitem.author.orcid0000-0002-5023-9330-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
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crisitem.author.parentorgFacultad de Química e Ingeniería del Rosario-
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