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https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5462
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
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dc.contributor.author | Baeza, Rosa | es |
dc.contributor.author | Pérez, Adriana | es |
dc.contributor.author | Sánchez, Virginia | es |
dc.contributor.author | Zamora, María Clara | es |
dc.contributor.author | Chirife, Jorge | es |
dc.contributor.other | Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias | es |
dc.date.accessioned | 2019-06-06T00:48:23Z | - |
dc.date.available | 2019-06-06T00:48:23Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier.citation | Baeza, R., Pérez, A., Sánchez, V., Zamora, M. C. and Chirife, J. (2010), Evaluation of Norrish's equation for correlating the water activity of highly concentrated solutions of sugars, polyols and polyethylene glycols [en línea]. Food and Bioprocess Technology, 3(1). doi: 10.1007/s11947-007-0052-8 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5462 | es |
dc.identifier.uri | https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5462 | - |
dc.description.abstract | Abstract: Norrish’s equation, (aw = Xw exp (-K Xs 2), where aw is water activity, Xw and Xs molar fractions of water and solute, respectively, and K is the correlating constant), has been widely used to predict aw of aqueous non-electrolyte solutions in connection with development of intermediate moisture foods, i.e. food having aw ≥ 0.85. Present work evaluated the ability of Norrish’s equation to model the water activity of solutions of sugars, polyols and some polyethylenglycols, in a wide range of concentration; i.e. from low to highly concentrated solutions. For sugar and polyols a relatively small modification of the “most accepted” literature parameters K, allowed to fit the data for the whole range of solute concentrations(range of aw 0.99 to 0.3/0.4) with high accuracy. However, a modified Norrish’s model needs to be used to model the behavior of polyethylenglycols 400 and 600 up to water activities as low 0.4/0.5. | es |
dc.format | application/pdf | es |
dc.language.iso | eng | es |
dc.rights | Acceso Abierto | es |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ | es |
dc.subject | ACTIVIDAD DEL AGUA | es |
dc.subject | AZUCARES | es |
dc.subject | ECUACION DE NORRISH | es |
dc.subject | ALIMENTOS | es |
dc.title | Evaluation of Norrish's equation for correlating the water activity of highly concentrated solutions of sugars, polyols and polyethylene glycols | es |
dc.type | Artículo | es |
uca.path | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias|Artículos | es |
uca.disciplina | INGENIERIA EN ALIMENTOS | es |
uca.filename | /home/data-uca-generic/folder_generic_common/Ing. y Cs.Agrarias/Art�culos/evaluation-norrish-equation-correlating-water/metadata.xml | es |
uca.issnrd | 1 | es |
uca.affiliation | Fil: Baeza, Rosa. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Pérez, Adriana. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Sánchez, Virginia. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
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uca.version | publishedVersion | es |
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crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Laboratorio de Ingeniería en Alimentos | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Laboratorio de Ingeniería en Alimentos | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-2138-0017 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-2900-4529 | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
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crisitem.author.parentorg | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
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Aparece en las colecciones: | Artículos |
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