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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorBaeza, Rosaes
dc.contributor.authorPérez, Adrianaes
dc.contributor.authorSánchez, Virginiaes
dc.contributor.authorZamora, María Claraes
dc.contributor.authorChirife, Jorgees
dc.contributor.otherUniversidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrariases
dc.date.accessioned2019-06-06T00:48:23Z-
dc.date.available2019-06-06T00:48:23Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationBaeza, R., Pérez, A., Sánchez, V., Zamora, M. C. and Chirife, J. (2010), Evaluation of Norrish's equation for correlating the water activity of highly concentrated solutions of sugars, polyols and polyethylene glycols [en línea]. Food and Bioprocess Technology, 3(1). doi: 10.1007/s11947-007-0052-8 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5462es
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5462-
dc.description.abstractAbstract: Norrish’s equation, (aw = Xw exp (-K Xs 2), where aw is water activity, Xw and Xs molar fractions of water and solute, respectively, and K is the correlating constant), has been widely used to predict aw of aqueous non-electrolyte solutions in connection with development of intermediate moisture foods, i.e. food having aw ≥ 0.85. Present work evaluated the ability of Norrish’s equation to model the water activity of solutions of sugars, polyols and some polyethylenglycols, in a wide range of concentration; i.e. from low to highly concentrated solutions. For sugar and polyols a relatively small modification of the “most accepted” literature parameters K, allowed to fit the data for the whole range of solute concentrations(range of aw 0.99 to 0.3/0.4) with high accuracy. However, a modified Norrish’s model needs to be used to model the behavior of polyethylenglycols 400 and 600 up to water activities as low 0.4/0.5.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.rightsAcceso Abiertoes
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es
dc.subjectACTIVIDAD DEL AGUAes
dc.subjectAZUCARESes
dc.subjectECUACION DE NORRISHes
dc.subjectALIMENTOSes
dc.titleEvaluation of Norrish's equation for correlating the water activity of highly concentrated solutions of sugars, polyols and polyethylene glycolses
dc.typeArtículoes
uca.pathFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias|Artículoses
uca.disciplinaINGENIERIA EN ALIMENTOSes
uca.filename/home/data-uca-generic/folder_generic_common/Ing. y Cs.Agrarias/Art�culos/evaluation-norrish-equation-correlating-water/metadata.xmles
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: Baeza, Rosa. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Pérez, Adriana. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Sánchez, Virginia. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
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uca.versionpublishedVersiones
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0003-2138-0017-
crisitem.author.orcid0000-0002-2900-4529-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
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