Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5448
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorZamora, María Claraes
dc.contributor.authorChirife, Jorgees
dc.contributor.authorRoldán, Danaes
dc.contributor.otherUniversidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrariases
dc.date.accessioned2019-06-06T00:48:19Z-
dc.date.available2019-06-06T00:48:19Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationZamora, M. C., Chirife, J., y D. Roldán. 2006.On the nature of the relationship between water activity and % moisture in honey [en línea]. Food Control. 17. doi: 10.1016/j.foodcont.2005.04.002. Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5448es
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5448-
dc.description.abstractAbstract: Some theoretical basis of water activity in honey as well as the nature of its correlation with % moisture, are examined. For this purpose, the water activity of high concentrated glucose, fructose and glucose/fructose solutions (many of them supersaturated solutions) was determined and correlated with moisture content. It was found that the aw of glucose and fructose was identical for practical purposes. Literature data on the water activity and moisture content of a large number of honey samples (either fluid, crystalline or partially crystalline) from different geographical origin and botanical sources were statistically analyzed, and compared with the water activity of glucose/fructose solutions. A survey of literature data was performed to obtain and compare regression equations between water activity and % moisture for honeys from different sources.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.rightsAcceso Abiertoes
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es
dc.subjectACTIVIDAD DEL AGUAes
dc.subjectMIELes
dc.subjectHUMEDADes
dc.subjectAZUCARESes
dc.subjectGLUCOSAes
dc.subjectFRUCTOSAes
dc.titleOn the nature of the relationship between water activity and % moisture in honeyes
dc.typeArtículoes
uca.pathFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias|Artículoses
uca.disciplinaINGENIERIA EN ALIMENTOSes
uca.filename/home/data-uca-generic/folder_generic_common/Ing. y Cs.Agrarias/Art�culos/nature-relationship-water-moisture-honey/metadata.xmles
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Roldán, Dana. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
local.message.claim2019-06-06T18:26:26.026-0300|||null|||submit_approve|||dc_contributor_author|||jsp.dspace.authority-listclaim.default.note*
uca.versionpublishedVersiones
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-2900-4529-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
Aparece en las colecciones: Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
nature-relationship-water-moisture-honey.pdf205,27 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro sencillo del ítem

Visualizaciones de página(s)

229
comprobado en 25-abr-2024

Descarga(s)

578
comprobado en 25-abr-2024

Google ScholarTM

Consultar



Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons