Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5440
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
---|---|---|
dc.contributor.author | Baeza, Rosa | es |
dc.contributor.author | Chirife, Jorge | es |
dc.contributor.author | Zamora, María Clara | es |
dc.contributor.author | Mielnicki, Diana | es |
dc.contributor.other | Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias | es |
dc.coverage.spatial | ARGENTINA | es |
dc.date.accessioned | 2019-06-06T00:48:16Z | - |
dc.date.available | 2019-06-06T00:48:16Z | - |
dc.date.issued | 2007 | - |
dc.identifier.citation | Baeza, R., Mielnicki, D., Zamora, M. C. and Chirife, J. (2007), Effect of environmental daily temperature fluctuations over one year storage on the prediction of non-enzymatic browning in reduced-moisture foods stored at “ambient” temperature [en línea]. Food Control, 18(12). doi: 10.1016/j.foodcont2006.12.001. Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5440 | es |
dc.identifier.uri | https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5440 | - |
dc.description.abstract | Abstract: Non-enzymatic browning predictions in reduced-moisture foods stored over one year at “ambient” temperature, were made using, a) realistic environmental daily (and seasonal) temperature fluctuations, and b) a constant mean temperature. Daily temperature records taken every 6 hours from January 1st to December 31 (1460 temperature data) in four selected cities from Argentina, were used. The predicted amount of browning over one year storage was different depending whether the annual mean temperature (Tam), the monthly mean temperature (Tmm) or the daily temperature fluctuations (Tdf) were used for the predictions. Predicted browning over one year was generally higher when realistic storage conditions (i.e. daily/seasonal temperature fluctuations) rather than mean values (annual or monthly), were used instead. | es |
dc.format | application/pdf | es |
dc.language.iso | eng | es |
dc.rights | Acceso Abierto | es |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ | es |
dc.subject | TEMPERATURA | es |
dc.subject | DURACION | es |
dc.subject | AMBIENTE | es |
dc.subject | ALMACENAMIENTO | es |
dc.subject | PARDEAMIENTO NO ENZIMATICO | es |
dc.subject | ALIMENTOS | es |
dc.title | Effect of environmental daily temperature fluctuations over one year storage on the prediction of non-enzymatic browning in reduced-moisture foods stored at “ambient” temperature | es |
dc.type | Artículo | es |
uca.path | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias|Artículos | es |
uca.disciplina | INGENIERIA EN ALIMENTOS | es |
uca.filename | /home/data-uca-generic/folder_generic_common/Ing. y Cs.Agrarias/Art�culos/effect-environmental-daily-temperature-fluctuations/metadata.xml | es |
uca.issnrd | 1 | es |
uca.affiliation | Fil: Baeza, Rosa. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Mielnicki, Diana. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias. Equipo Interdisciplinario para el Estudio de Procesos Atmosféricos en el Cambio Global; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Mielnicki, Diana. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
local.message.claim | 2019-06-06T18:26:26.026-0300|||null|||submit_approve|||dc_contributor_author|||jsp.dspace.authority-listclaim.default.note | * |
uca.version | publishedVersion | es |
item.languageiso639-1 | en | - |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Laboratorio de Ingeniería en Alimentos | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-2138-0017 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-2900-4529 | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
Aparece en las colecciones: | Artículos |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
effect-environmental-daily-temperature-fluctuations.pdf | 157,69 kB | Adobe PDF | ![]() Visualizar/Abrir |
Visualizaciones de página(s)
268
comprobado en 30-abr-2024
Descarga(s)
192
comprobado en 30-abr-2024
Google ScholarTM
Ver en Google Scholar
Este ítem está sujeto a una Licencia Creative Commons