Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5427
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorÁlvarez Gaona, Izmari Jaseles
dc.contributor.authorRocha Parra, Diego F.es
dc.contributor.authorZamora, María Claraes
dc.contributor.authorChirife, Jorgees
dc.date.accessioned2019-06-06T00:48:13Z-
dc.date.available2019-06-06T00:48:13Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationÁlvarez Gaona, I. J., et al. Drying/encapsulation of red wine to produce ingredients for healthy foods [en línea]. Wine Studies. 2017, 6 (1). Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5427es
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5427-
dc.description.abstractAbstract: Epidemiological evidence indicates that moderate consumption of red wine reduces the incidence of coronary disease, atherosclerosis, and platelet aggregation. Wine is very rich in antioxidant compounds because of their phenolic components. However, many people for ethnic, social or religious reasons do not consume wine. Drying/encapsulation of red wine in the presence of adequate carbohydrates leads to water and more than 99% of alcohol removal; a glassy amorphous microstructure is obtained in which the wine’s phenolic compounds are entrapped. The resulting product is a free flowing powder which could be used for the polyphenol enrichment of healthy foods and/or drink powders, as well as in the pharmaceutical industry. The wine industry may take advantage of the dried/encapsulated red wine using as a raw material red wines which have little commercial value for different reasons; i.e. poor quality due to raw material, unfavourable climatic conditions, or wines that suffered some alteration during the wine making process. Dry encapsulated wine may be a new alternative to red wines that cannot be sold as such for different reasons, and open new opportunities to diversify wine products.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.publisherPAGEPresses
dc.relationEncapsulación de vinos tintos argentinos por secado spray y su potencial aplicación en alimentoses
dc.rightsAcceso Abiertoes
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es
dc.sourceWine Studies. 2017, 6 (1)es
dc.subjectVINO TINTOes
dc.subjectSECADOes
dc.subjectENCAPSULACIONes
dc.subjectDESHIDRATACIONes
dc.subjectALIMENTOSes
dc.subjectCONGELACIONes
dc.subjectSECADO POR PULVERIZACIONes
dc.titleDrying/encapsulation of red wine to produce ingredients for healthy foodses
dc.typeArtículoes
uca.pathFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias|Artículoses
uca.disciplinaINGENIERIAes
uca.filename/home/data-uca-generic/folder_generic_common/Ing. y Cs.Agrarias/Art�culos/drying-encapsulation-red-wine/metadata.xmles
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: Álvarez Gaona, Izmari J. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Álvarez Gaona, Izmari J. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Rocha Parra, Diego F. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Rocha Parra, Diego F. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentinaes
local.message.claim2019-06-06T18:23:35.520-0300|||null|||submit_approve|||dc_contributor_author|||jsp.dspace.authority-listclaim.default.note*
local.message.claim2019-06-06T18:26:26.026-0300|||null|||submit_approve|||dc_contributor_author|||jsp.dspace.authority-listclaim.default.note*
uca.versionpublishedVersiones
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptConsejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-2900-4529-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
Aparece en las colecciones: Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
drying-encapsulation.pdf798,13 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro sencillo del ítem

Visualizaciones de página(s)

215
comprobado en 23-abr-2024

Descarga(s)

111
comprobado en 23-abr-2024

Google ScholarTM

Consultar



Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons