Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5421
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorSánchez, Virginiaes
dc.contributor.authorBaeza, Rosaes
dc.contributor.authorCiappini, C.es
dc.contributor.authorZamora, María Claraes
dc.contributor.authorChirife, Jorgees
dc.contributor.otherUniversidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrariases
dc.date.accessioned2019-06-06T00:48:11Z-
dc.date.available2019-06-06T00:48:11Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationSánchez, V., Baeza, R., Ciappini, C., Zamora, M. C. y J. Chirife ( 2010). Comparison between Karl Fischer and refractometric method for determination of moisture in honey [en línea]. Food Control. 21:339-341. Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5421es
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5421-
dc.description.abstractAbstract: The aim of this work was to compare refractometric index (RI) and Karl Fischer (KF) titration methods for moisture content measurement in honeys. In addition, the effectiveness of two different solvents (methanol (M) and methanol: formamide in the ratio 1:1 (M+F)) was evaluated. Results indicated that RI and KF methods yielded similar results for moisture determination in honeys; mainly, when the solvent M+F was used. This solvent mixture (M+F) also allowed a reduction in titration time which may be a potential advantage for measuring moisture content in honey.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.rightsAcceso Abiertoes
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es
dc.subjectREFRACTOMETRIAes
dc.subjectHUMEDADes
dc.subjectMIELes
dc.subjectFISCHER, KARLes
dc.titleComparison between Karl Fischer and refractometric method for detemination of moisture in honeyes
dc.typeArtículoes
uca.pathFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias|Artículoses
uca.disciplinaINGENIERIA EN ALIMENTOSes
uca.filename/home/data-uca-generic/folder_generic_common/Ing. y Cs.Agrarias/Art�culos/comparison-karl-fischer-refractometric-method/metadata.xmles
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: Sánchez, Virginia. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Baeza, Rosa. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Ciappini, C. Universidad del Centro Educativo Latinoamericano; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.versionpublishedVersiones
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
item.grantfulltextopen-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0003-2138-0017-
crisitem.author.orcid0000-0002-2900-4529-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
Aparece en las colecciones: Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
comparison-karl-fischer-refractometric-method.pdf151,42 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro sencillo del ítem

Visualizaciones de página(s)

94
comprobado en 30-abr-2024

Descarga(s)

149
comprobado en 30-abr-2024

Google ScholarTM

Consultar



Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons