Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5409
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorGalmarini, Mara Virginiaes
dc.contributor.authorZamora, María Claraes
dc.contributor.authorBaby, R.es
dc.contributor.authorChirife, Jorgees
dc.contributor.authorMesina, V.es
dc.contributor.otherUniversidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrariases
dc.date.accessioned2019-06-06T00:48:05Z-
dc.date.available2019-06-06T00:48:05Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationGalmarini, M. V., Zamora, M. C., Baby, R., Chirife, J. and Mesina, V. (2008), Aromatic profiles of spray-dried encapsulated orange flavours: influence of matrix composition on the aroma retention evaluated by sensory analysis and electronic nose techniques. International Journal of Food Science & Technology, 43:1569–1576. doi: 10.1111/j.1365- 2621.2007.01592.x. Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5409es
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/5409-
dc.description.abstractAbstract: Spray dried orange flavour encapsulated in different amorphous matrices comprised of maltodextrin (MD) and different combinations with; sucrose, trehalose, lactose, modified starch and gum arabic (ga); were evaluated by sensory analysis and electronic nose (e-nose). With both techniques the flavours encapsulated in MDsucrose and MD -lactose-sucrose were perceived as similar. However, the e-nose did not detect any differences among the other matrices (MD-trehalose, MD, MD-sucrose at a different concentration and MD-ga). On the contrary, sensory analysis was able to group MD-trehalose and MD describing them by: woody, marmalade, syrup, citrus terpens, and Vitamin C; MD -sucrose at 40% and 10% concentration and MD -lactosesucrose were grouped and represented by powder juice, tangerine and pungency, while MD-ga was differentiated from the rest by the attributes peely, plastic, solvent and green. In this way, it was shown that matrix composition determines the aromatic profile of spray dried encapsulated orange flavours.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.rightsAcceso Abiertoes
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/es
dc.subjectSECADO POR PULVERIZACIONes
dc.subjectNARIZ ELECTRONICAes
dc.subjectOLFATOes
dc.subjectTREHALOSAes
dc.subjectSACAROSAes
dc.subjectNARANJAes
dc.titleAromatic profiles of spray-dried encapsulated orange flavours : influence of matrix composition on the aroma retention evaluated by sensory analysis and electronic nose techniqueses
dc.typeArtículoes
uca.pathFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias|Artículoses
uca.disciplinaINGENIERIA EN ALIMENTOSes
uca.filename/home/data-uca-generic/folder_generic_common/Ing. y Cs.Agrarias/Art�culos/aromatic-profiles-spray-dried-orange/metadata.xmles
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: Galmarini, Mara Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Galmarini, Mara Virginia. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Baby, R. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Baby, R. Centro de Investigaciones en Sólidos; Argentinaes
uca.affiliationFil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Mesina, V. Centro de Investigaciones en Sólidos; Argentinaes
uca.affiliationFil: Mesina, V. Instituto de Investigaciones Científicas y Técnicas de las Fuerzas Armadas; Argentinaes
uca.versionpublishedVersiones
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0002-2900-4529-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
Aparece en las colecciones: Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
aromatic-profiles-spray-dried-orange.pdf229,47 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro sencillo del ítem

Visualizaciones de página(s)

128
comprobado en 18-abr-2024

Descarga(s)

342
comprobado en 18-abr-2024

Google ScholarTM

Consultar



Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons