Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/18335
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorSánchez, Virginia Estelaes
dc.contributor.authorBaeza, Rosaes
dc.contributor.authorCiappini, C.es
dc.contributor.authorZamora, María Claraes
dc.contributor.authorChirife, Jorgees
dc.date.accessioned2024-06-25T14:19:59Z-
dc.date.available2024-06-25T14:19:59Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationSánchez, V. E. Comparison between Karl Fischer and refractometric method for determination of water content in honey [en línea]. Food Control. 2010, 21 (3). doi:10.1016/j.foodcont.2008.08.022. Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/18335es
dc.identifier.issn0956-7135 (impreso)-
dc.identifier.issn1873-7129 (online)-
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/18335-
dc.description.abstractAbstract: The aim of this work was to compare refractometric index (RI) and Karl Fischer (KF) titration methods for water content measurement in honeys. In addition, the effectiveness of two different solvents (methanol (M) and methanol:formamide in the ratio 1:1 (M + F)) was evaluated. Results indicated that RI and KF methods yielded similar results for water content determination in honeys; mainly, when the solvent M + F was used. This solvent mixture (M + F) also allowed a reduction in titration time which may be a potential advantage for measuring water content in honey.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.publisherElsevieres
dc.rightsAcceso restringido*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/*
dc.sourceFood Control. 2010, 21 (3).es
dc.subjectREFRACTOMETRICOes
dc.subjectMIELes
dc.subjectFischer, Karl, 1901-1958es
dc.subjectCONTENIDO DE AGUAes
dc.titleComparison between Karl Fischer and refractometric method for determination of water content in honeyes
dc.typeArtículoes
dc.identifier.doi10.1016/j.foodcont.2008.08.022-
uca.disciplinaINGENIERIA EN ALIMENTOSes
uca.issnrd0es
uca.affiliationFil: Sánchez, Virginia Estela. Pontificia Universidad Católica Argentina.Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Baeza, Rosa. Pontificia Universidad Católica Argentina.Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Ciappini, C. Universidad del Centro Educativo Latinoamericano; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina.Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina.Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.versionpublishedVersiones
item.languageiso639-1en-
item.grantfulltextreserved-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0003-2138-0017-
crisitem.author.orcid0000-0002-2900-4529-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
Aparece en las colecciones: Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato   Login
comparision-between-karl-fischer.pdf201,96 kBAdobe PDF   SOLICITAR ACCESO
Mostrar el registro sencillo del ítem

Google ScholarTM

Ver en Google Scholar


Altmetric

Altmetric


Este ítem está sujeto a una Licencia Creative Commons Creative Commons