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https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/14992
Campo DC | Valor | Lengua/Idioma |
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dc.contributor.author | Galmarini, Mara Virginia | es |
dc.contributor.author | Baeza, Rosa | es |
dc.contributor.author | Sánchez, Virginia Estela | es |
dc.contributor.author | Zamora, María Clara | es |
dc.contributor.author | Chirife, Jorge | es |
dc.date.accessioned | 2022-09-15T11:59:52Z | - |
dc.date.available | 2022-09-15T11:59:52Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.citation | Galmarini, M.V., et al. Comparison of the viscosity of trehalose and sucrose solutions at various temperatures: Effect of guar gum addition [en línea]. LWT - Food Science and Technology. 2011, 44 doi:10.1016/j.lwt.2010.04.021 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/14992 | es |
dc.identifier.issn | 0023-6438 | - |
dc.identifier.uri | https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/14992 | - |
dc.description.abstract | Abstract: The viscosity of trehalose and sucrose solutions was measured and compared as well as the effect of adding guar gum. Viscosity measurements of trehalose and sucrose solutions were performed in the range 20e45 g/100 g; 0.1 g guar gum/100 g was added in mixed systems. Viscosity of trehalose or sucrose solutions was measured at 20, 27 and 34 C. Trehalose solutions had always a higher viscosity than sucrose, with the biggest difference (p < 0.001) in the range 30-45 g/100 g. Addition of guar gum revealed a synergistic effect with both disaccharides, particularly for trehalose. Viscosity dependence on temperature was also analyzed by calculating activation energies for all systems studied. | es |
dc.format | application/pdf | es |
dc.language.iso | eng | es |
dc.publisher | Elsevier | es |
dc.rights | Acceso abierto | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.source | LWT - Food Science and Technology. 2011, 44 | es |
dc.subject | VISCOSIDAD | es |
dc.subject | TREHALOSA | es |
dc.subject | SUCROSA | es |
dc.subject | GOMA GUAR | es |
dc.title | Comparison of the viscosity of trehalose and sucrose solutions at various temperatures: Effect of guar gum addition | es |
dc.type | Artículo | es |
dc.identifier.doi | 10.1016/j.lwt.2010.04.021 | - |
uca.disciplina | INGENIERIA EN ALIMENTOS | es |
uca.issnrd | 1 | es |
uca.affiliation | Fil: Galmarini, Mara Virginia. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Galmarini, Mara Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Baeza, Rosa. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Sánchez, Virginia Estela. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es |
uca.affiliation | Fil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentina | es |
uca.version | publishedVersion | es |
item.grantfulltext | open | - |
item.fulltext | With Fulltext | - |
item.languageiso639-1 | en | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Laboratorio de Ingeniería en Alimentos | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.dept | Laboratorio de Ingeniería en Alimentos | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0003-2138-0017 | - |
crisitem.author.orcid | 0000-0002-2900-4529 | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Pontificia Universidad Católica Argentina | - |
crisitem.author.parentorg | Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias | - |
Aparece en las colecciones: | Artículos |
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