Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/14992
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorGalmarini, Mara Virginiaes
dc.contributor.authorBaeza, Rosaes
dc.contributor.authorSánchez, Virginia Estelaes
dc.contributor.authorZamora, María Claraes
dc.contributor.authorChirife, Jorgees
dc.date.accessioned2022-09-15T11:59:52Z-
dc.date.available2022-09-15T11:59:52Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationGalmarini, M.V., et al. Comparison of the viscosity of trehalose and sucrose solutions at various temperatures: Effect of guar gum addition [en línea]. LWT - Food Science and Technology. 2011, 44 doi:10.1016/j.lwt.2010.04.021 Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/14992es
dc.identifier.issn0023-6438-
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/14992-
dc.description.abstractAbstract: The viscosity of trehalose and sucrose solutions was measured and compared as well as the effect of adding guar gum. Viscosity measurements of trehalose and sucrose solutions were performed in the range 20e45 g/100 g; 0.1 g guar gum/100 g was added in mixed systems. Viscosity of trehalose or sucrose solutions was measured at 20, 27 and 34 C. Trehalose solutions had always a higher viscosity than sucrose, with the biggest difference (p < 0.001) in the range 30-45 g/100 g. Addition of guar gum revealed a synergistic effect with both disaccharides, particularly for trehalose. Viscosity dependence on temperature was also analyzed by calculating activation energies for all systems studied.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.publisherElsevieres
dc.rightsAcceso abierto*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.sourceLWT - Food Science and Technology. 2011, 44es
dc.subjectVISCOSIDADes
dc.subjectTREHALOSAes
dc.subjectSUCROSAes
dc.subjectGOMA GUARes
dc.titleComparison of the viscosity of trehalose and sucrose solutions at various temperatures: Effect of guar gum additiones
dc.typeArtículoes
dc.identifier.doi10.1016/j.lwt.2010.04.021-
uca.disciplinaINGENIERIA EN ALIMENTOSes
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: Galmarini, Mara Virginia. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Galmarini, Mara Virginia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Baeza, Rosa. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Sánchez, Virginia Estela. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Zamora, María Clara. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Chirife, Jorge. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.versionpublishedVersiones
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1en-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptLaboratorio de Ingeniería en Alimentos-
crisitem.author.orcid0000-0003-2138-0017-
crisitem.author.orcid0000-0002-2900-4529-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
crisitem.author.parentorgFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
Aparece en las colecciones: Artículos
Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato
comparison-viscosity-trehalose.pdf256,67 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir
Mostrar el registro sencillo del ítem

Visualizaciones de página(s)

47
comprobado en 27-abr-2024

Descarga(s)

300
comprobado en 27-abr-2024

Google ScholarTM

Consultar


Altmetric


Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons