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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.contributor.authorÁlvarez Gaona, Izmari Jaseles
dc.contributor.authorAssof, Marielaes
dc.contributor.authorJofré, Viviana Patriciaes
dc.contributor.authorCombina, Marianaes
dc.contributor.authorCiklic, Iván Franciscoes
dc.date.accessioned2021-03-19T10:24:40Z-
dc.date.available2021-03-19T10:24:40Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationÁlvarez Gaona, I. J., Assof, M., Jofré, V. P., Combina, M., Ciklic, I. F. Mutagenesis, screening and isolation of Brettanomyces bruxellensis mutants with reduced 4‑ethylphenol production [en línea] World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2021, 37(6) Doi: 10.1007/s11274-020-02981-5. Disponible en: https://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/11333es
dc.identifier.issn1573-0972 (on line)-
dc.identifier.urihttps://repositorio.uca.edu.ar/handle/123456789/11333-
dc.description.abstractAbstract: The use of non-conventional yeast species to obtain interesting flavors and aromas has become a new trend in the fermented beverages industry. Among such species, Brettanomyces bruxellensis (B. bruxellensis) has been reported as capable of producing desirable or at least singular aromas in fermented beverages like beer and wine. However, this yeast can also produce an aromatic defect by producing high concentrations of phenolic compounds like, 4-ethylguaiacol and particularly 4-ethylphenol (4-EP). In the present study, we designed a mutant screening method to isolate B. bruxellensis mutants with reduced 4-EP production. More than 1000 mutants were screened with our olfactory screening method, and after further sensory and chemical analysis we were able to select a B. bruxellensis mutant strain with a significant reduction of 4-EP production (more than threefold) and less phenolic perception.es
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isoenges
dc.publisherSpringer Naturees
dc.rightsAcceso abierto*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/*
dc.sourceWorld Journal of Microbiology and Biotechnology 37(6), Año 2021es
dc.subjectVINOSes
dc.subjectCERVEZASes
dc.subjectBrettanomyces bruxellensises
dc.subjectLEVADURAS NO CONVENCIONALESes
dc.subjectLEVADURAes
dc.subjectBEBIDAS ALCOHOLICASes
dc.subject4-ethylphenoles
dc.titleMutagenesis, screening and isolation of Brettanomyces bruxellensis mutants with reduced 4‑ethylphenol productiones
dc.typeArtículoes
dc.identifier.doi10.1007/s11274-020-02981-5-
uca.disciplinaINGENIERIAes
uca.issnrd1es
uca.affiliationFil: Álvarez Gaona, Izmari Jasel. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentinaes
uca.affiliationFil: Álvarez Gaona, Izmari Jasel. Pontificia Universidad Católica Argentina. Facultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias; Argentinaes
uca.affiliationFil: Assof, Mariela. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentinaes
uca.affiliationFil: Jofré, Viviana Patricia. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentinaes
uca.affiliationFil: Combina, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Tecnológicas; Argentinaes
uca.affiliationFil: Combina, Mariana. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentinaes
uca.affiliationFil: Ciklic, Iván Francisco. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza. Laboratorio de Biotecnología; Argentinaes
uca.affiliationFil: Ciklic, Iván Francisco. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria. Estación Experimental Agropecuaria Mendoza; Argentinaes
uca.versionpublishedVersiones
item.languageiso639-1en-
item.grantfulltextopen-
item.fulltextWith Fulltext-
crisitem.author.deptFacultad de Ingeniería y Ciencias Agrarias-
crisitem.author.deptConsejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
crisitem.author.parentorgPontificia Universidad Católica Argentina-
Aparece en las colecciones: Artículos
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